Diplomathund

Aslan är en certifierad diplomathund. 

Det innebär att han genomgått ett lämplighetstest och sedan vidareutbildats till att vara särskilt duktig på att arbeta med andra hundar (& hundägare) som behöver hjälp.

Det kan vara hundar som är arga,rädda,blyga, försiktiga. Det kan var hundar som råkat illa ut på något sätt och som behöver rehabiliteras, men det kan även vara hundar som behöver hjälp med att utveckla sitt språk och få träffa en snäll och trygg individ.

 

Aslan är mycket snäll och väl lämpad att arbeta med hundar. Hans styrkor är språksäkerhet, trygghet, empati och tillit. Han tror alla om gott, han är som ett mellanting mellan Nelson Mandela och Dalai Lama.

Aslan arbetar alltid i team med sin matte Maria, som är certifierad hundinstruktör samt hundbeteendevetare. Hennes styrka ligger i att kunna läsa hundars signaler. Läs mer i bloggen >>

Läs även en artikel i Mitt i Sollentuna

36884095_2058736970804750_43018131861070

Aslan kan inte hjälpa alla som vill ha hjälp och han är kanske inte rätt val av Diplomathund för alla, inte om man tex  behöver en som "uppfostrar med pondus", men om du tror att din vovve skulle behöva träffa en diplomathund, är du välkommen att höra av dig för mer information. Ibland räcker det med ett möte, ibland krävs flera.

 

Diplomathundsmöten sker alltid individanpassat, baserat på respekt för individen och kunskap om hundarnas beteenden och signaler.