Acerca de

Dog Running i vatten

Online -
Hälsokoll & Hantering

Fakta

Antal lektioner: 1

Lektionernas längd: ca 1 h, tillgång till kursen under 1 kalendermånad

Antal deltagare: obegränsat

Förkunskapskrav: facebookkonto

Plats: sluten FB-grupp

Kostar: 250kr/deltagare (100 kr/deltagare när det går via kennelägare)

Kurs-ID: Hälsokoll

Instruktör: Maria Nilsson

Kursen är lämplig för: Alla, särskilt förstahundsägare

Datum/tider då kursen hålls: från 1:a till sista i varje månad

NositetensTemakurs Hälsokoll och Hantering OMSLAGSBILD.jpg

Om kursen

Den här kursen är en av de viktigaste och även en som faktiskt både kan förlänga livet på din hund och bespara dig dyra veterinärkostnader.

Kursen lär dig vad du behöver kunna för att rutinmässigt göra en enklare form av hälsokontroll av din hund, du lär dig om förebyggande och trevlig hantering och sammantaget kommer det att ge dig värdefull kunskap om vad som är "normalt" för din hund. Genom att veta vad som är normalt, upptäcker man avvikelser i ett tidigt stadie, små signalerna på att din hund inte riktigt mår bra. Då kan man snabbare kontakta veterinärvård om det bedöms behövligt och därmed hålla nere kostnader och förkorta eventuell konvalescens. Det kan faktiskt rädda livet på både hund och plånbok.

Den här kursen hålls i en sluten facebookgrupp, den består av ett 10:tal videofilmer där du får lära dig om allt ifrån vilken temp som är normal, till hur du rengör öron, gör så kallad visitering, tar puls och mycket, mycket mer. Totalt nära 1 timme videomaterial, två checklistor och möjlighet att ställa relevanta frågor.

Kursen öppnas upp för dig den 1:a i den månad du önskar delta, och stängs den sista. Du har alltså en hel månad på dig att ta del av materialet.

Som enskild, och troligen nybliven hundägare, kommer detta att ge dig goda hundägarkunskaper för totalt 250 kronor i kursavgift.

 

Som kennelägare/uppfödare kan du välja att köpa in denna kurs som en gåva att skicka med dina valpköpare, då betalar du bara 100 kronor/deltagare. För att anmäla dina valpköpare till kursen skickar du deras För- och Efternamn, telefonnummer via länken/knappen till höger samt för vilken månad du önskar att de får gå kursen. När betalning är inne och den aktuella kursmånaden startar, bjuds dina valpköpare in till gruppen och du själv får såklart en gratisplats, vi vill gärna att de har dig som en trygghet och igenkänning när de kommer till "skolan".

DETTA KRÄVS:

Ett Facebookkonto, en laptop eller mobil/surfplatta med ljud. Kursen har sitt "klassrum" i en sluten facebookgrupp.

Anmälan för privatperson krävs via sms till 070-5436201, (ange Hälsokoll+ månad du önskar gå som kurs-ID) samt betala in förskottsbetalningen a´250 kr via swish till 1234544292. Därefter blir du inbjuden och får en länk till gruppen och ber om att få gå med. Efter att din betalning är verifierad blir du tillagd och har tillgång till gruppen/klassrummet tom den sista per den månad du anmält dig till. Vid oklarheter = ring så förklarar jag!

Förskottsbetalning via Swish till 1234544292  enskild person 250 Kr (uppfödare anmäler via mail och betalar 100 Kr/valpköparplats, anger deltagarnas namn, därefter meddelar man vilka personer som ska bjudas in och under vilken månad). Deltagarnas fullständiga namn plus telefonnummer behövs. Vid oklarheter = ring så förklarar jag!

DETTA INGÅR:

 

 • Tillgång till kursen under en period från 1:a till sista i månaden.

 • Över 50 minuter filmat material där olika delar av en förebyggande hälsokontroll/hantering beskrivs på ett tydligt och lättförståligt sätt.

 • Två checklistor, en över "Bra att ha hemma" och en "Inför veterinärbesöket".

 • Möjlighet att ställa relevanta frågor i en "frågetråd".

Ämnen som tas upp: 

 • Presentation

 • Utrustning

 • Träna hantering/påklädning

 • Träna på bord

 • Visitering/Hälsokontroll

 • Ta tempen

 • Fästingborttagning

 • Tandborstning

 • Andning, Puls och Hull

 • Förhudskatarr