Projekt Kantarellsökande (mini)gris

 

2014-07-22 TV-inslag om grisarna och projektet 

Ett kortare inslag gjort av UNT visas idag och imorgon. Länken till inslaget på deras Facebooksida kommer dock att fungera längre än så.

 

 

2014-07-12 Del 4 i projektet avklarad

Idag har den fjärde träningsomgången med grisarna genomförts.

Några intressanta iakttagelser från dagens träning är att Sökande Sonny visade tydligt hur hans långtidsminne och minnesbilderna från föregående träning hjälpte honom att snabbt komma igång. Rotande Roger hade lite längre uppstart, men OJ så han hämtade igen det!

Idag har vi infört (ätbara) störningar som vi trodde kunde vara svåra, men grisarna klarade utmaningen med bravur! Och dessutom introducerade vi sökbanan i deras liv, coolt tyckte grisarna!

Det där med sökbanan visade sig vara Rogers grej, där kom hans lugna och systematiska personlighet till sin rätt, men även Sonny tyckte det var kul och båda grisarna gjorde fin-fina markeringar! Det är inte utan att man häpnar över vilka framsteg de gjort, med vilken självklarhet de äntrar bordet och närmar sig plattformen!

Och att de tycker det är roligt, det är ett som är säkert! Under de korta stunder som vi människor utvärderar ett pass och planerar inför nästa, vill det till att man håller koll på grisarna, för vid varje obevakat tillfälle återfinns de vid plattformen! :D

 

 

2014-06-28 Kantarellsökande gris-projekt fortskrider

Grisarna har tränat på plattform hela tre gånger inkl. lördagens träning. Erfarenheter från gång 1 och 2 ligger till grund för upplägget gång 3 och gjorde denna träning ännu bättre och mer optimal.

Nu börjar vi se en hisnande utvecklingskurva och den ena av grisarna (Sonny) klarar redan av det som vi kallar optimering, dvs när vi försvårar träningen genom att minska antalet doftmolekyler.

Vi startade träningen på något vi kallar 100% och gick sedan nedåt. Vi slutade denna träning på 6,25%! Duktiga Tette och duktiga grisar! För den nyfikne finns det fångat på film, klicka på länken nedan så kommer ni till albumet där filmen finns, där får ni klicka på filmen en gång till så visas den film där Specialsöksstjärnan Sonny markerar 6,25%, mycket nöje!

 

 

 

Filmer som tas under projektet, kan komma att läggas upp på Nosietetns Youtubekanal. I nuläget finns där 7 filmer upplagda från projektets andra dag. (och det kan även förekomma andra filmer på kanalen). Välkommen att kika på lite "kvalitets-TV", popcorn får ni ordna med själva ;-)

Specialsök i Stockholm. Grisförare "Tette" med "Rotande Roger"

Therese Dahlstöm, kallad Tette, med minigrisen Rotande Roger i famnen

Specialsök i Stockholm. Kantarellsökande gris

Sökande Sonny tränar på plattformen

Specialsök i Stockholm. Kantarellsökande gris

Rotande Roger tränar på plattformen

Specialsök i Stockholm. Kantarellsök

Vi finns i Stockholm