Nositeten består av:

Maria


...bor straxt norr om Stockholm (Sollentuna). Uppvuxen med hundar och har haft spetsar, bouvier och borzoier. Numera borderterrier.

 

Mitt intresse för hundträning startade med specialsök för ett antal år sedan (2010) då jag gick en årslång utbildning i specialsök med min borderterrier "Agnes". Under det året tränade jag bland annat upp henne till att detektera 7 olika sorters narkotika, söka efter gasläckor, gå spår och utföra ID-sök. Ja, jag lyckades även träna henne till att markera lungcancer, allt inom loppet av ett år! Teamet har sedan dess utökats med ännu en liten borderterrier, "Aslan".

 

Sen dess har jag verkligen fastnat för lärandet och nosarbete, kan inte tänka mig något roligare. Mitt brinnande intresse för specialsök ledde till att jag utbildade mig till specialsöksinstruktör (2014) och 2015 även till Nose Work-instruktör. Jag unnar verkligen dig att upptäcka glädjen med nosarbete. Nositetens verksamhet har jag drivit sedan 2015. H-märkt sedan 2019.

 

Även om vi gärna ägnar oss åt specialsök och Nose Work, så finns även det "vanliga utbudet" valpkurser, vardagslydnad och trix och roliga aktiveringar på programmet.  

Mitt stora intresse för pedagogik och lärande har på senare år även gjort att jag försiktigt närmat mig beteendelära i vidare bemärkelse och tekniker som TAGteach tex. Hoppas på att fördjupa detta framöver för jag tycker det är mycket intressant.

Förutom nosarbeteskompetens, är jag numera certifierad hundinstruktör och hundbeteendevetare. Tillsammans med min certifierade diplomathund Aslan, utgör jag Nositetens diplomathundsteam.  

Agnes

 

Agnes (Rabalder Flitiga Lisa) Agnes är född 2007 och kom till mig när hon var 14 månader. Hon har under vår årslånga utbildning fått lära sig följande;

 

Plattformssök

Golvbana

Rumssök

Minisök

Microsök

Ytsök

Spår

ID-sök

Läcksök

Cancersök

Narkotika (7 olika sorter)

 

Efter den årslånga utbildningen har ytterligare några preparat lärts in. Agnes är utbildad till Lk1 och har ställts ut några gånger. Dessutom har hon stått modell för en smyckekollektion.

 

Agnes är speciell på många sätt och mitt hjärtas dam, en snacksalig och godistokig liten kamrat.

Agnes är numera en livs levandes Diva, pensionerad och gör lite som hon vill. Likheterna med Benjamin Button, som levde sitt liv baklänges, är slående. Ni kan se mer av henne på hennes egen Facebooksida.

 

Agnes har blivit som en lycklig valp på äldre dagar!

Aslan

 

Aslan (Silvermolnet Aslan) Aslan är född 2014 som redan visat prov på att ha en bra nos och en stor potential.

 

Redan vid 11 veckors ålder påbörjades lättare träning. Innan fyra månaders ålder markerade han narkotika både på plattform och golvbana. Aslans kompetens inom specialsök så här långt;

 

Plattformssök

Golvbana

Nose Work (även kongsök)

Narkotikasök

Minisök

 

Aslan har fått prova på en rad olika saker utöver specialsöket. Han har gjort BPH, vänstervarvat, gryttränat och gått lite spår tex.

Han kan titulera sig "Advanced Master Trick Dog".

 

Aslan är en genompositiv och glad kille, finns inte ett ont hårstrå på den kroppen! Han älskar allt och alla och är lättbelönad. En fantastiskt fin kompis!

 

Aslan är även certifierad Diplomathund, särskilt tränad till att kunna hjälpa andra hundar med problem, främst genom god diplomati. Det är också inom dipllomathundsjobbet som han har sin absoluta styrka och där han som bäst kommer till sin rätt. Han har en egen Facebooksida och ett eget Instagramkonto.

Tillsammans med Agnes har de även en facebooksida för sina trickträningar och knasiga bravader - Team Småskägg.

Logotype_Agnes_Foto_TC.jpg
Ledord

Vår kompass, våra ledord

 

  • Think, Plan, Do!

  • Det ska var lätt att göra rätt!

  • Hunden gör aldrig "fel"!

  • För hunden - hela tiden!

37420331_2076492269029220_1101452845619609600_n_edited.jpg
Stor och liten hund, alla är välkomna!
Om Nositeten

Att ha en uttalad värdegrund är viktigt. Du som besökare/deltagare/kund ska veta vad vi står för, vad vi värdesätter och vad du kan förvänta dig av oss.

 

Nositetens värdegrund vilar stadigt på respekt för individen. Vi agerar med ärlighet och värnar trygghet. Vi arbetar genom positiv förstärkning och är emot tvång och obehag. Vi tror på glädje och gemenskap.

 

Hos oss ska alla trivas, känna sig sedda och väl omhändertagna, oavsett om man står på 2 eller 4 ben! Och alla är välkomna, oavsett ras och storlek.

 

Grupperna är aldrig stora, vi vill att alla ska få den tid och det stöd de behöver.

 

Bakom Nositeten står Maria Nilsson, utbildad H-märkt instruktör och hundbeteendevetare med en passion för nosarbete, lärande och kommunikation.

Till sin hjälp har hon kollegorna Agnes och Aslan.

Nedan, ett axplock och några exempel på individer som inspirerat mig och som jag ser som förebilder för Team Nositeten

Ron Gaunt och Maria Nilsson
Simon Prins och Aslan
Rober E. Bailey akka Bob bailey och Maria Nilsson

Överst vänster: Ron, grundare av NW

Överst höger: Bob Bailey, levande legend och en av världens skickligaste djurtränare.

Nere vänster: Simon Prins, CEO & Founder på Animal Consultancy & Training.

Nere höger: (symboliskt) Eva Bertilsson, Carpe Momentum

Kvinnaillustration.jpg