NOSE WORK - Grundkurs 

Är du intresserad av en rolig aktivitet eller kanske tävla? Gillar din hund att jobba med nosen? Då är Nose Work garanterat något för dig!

Nu startar vi upp en nybörjargrupp där du får lära dig två av delmomenten, behållarsök och utomhussök! Inga förkunskaper krävs!

 

 

Korta fakta om Nose Work: 

Nose Work (NW) är en hundsport som uppkom i USA 2006 , först som aktivering för hundstallshundar, senare som tävlingssport.

 

2012 kom sporten till Sverige och sammanhållande organ för detta är SNWK (Svenska Nose Work Klubben), en avtalsansluten klubb till SKK och från och med 2017 är sporten officiell. Läs gärna mer på klubbens hemsida www.snwk.se

 

I korta ordalag kan sporten beskrivas med att man lär hunden att leta efter en speciell doft och att den på tävling (eller vid vardagsaktivering) ska tala om för sin förare var doften finns. Inom Nose Work finns det tre klasser, tre dofter och fyra olika moment. Du kan läsa mer om Nose Work här.

 

Korta fakta om kursen:

Vid träffarna tränar vi växelvis med en hund i taget, vilket gör att du både får möjlighet att träna din egen hund med handledning av instruktör, men även se andra träna, vilket man lär sig massor på!

Vi har alltid små grupper. Det gör att du som deltagare får mycket av tiden, mycket träning och personlig feedback, en förutsättning för din egen utveckling.

Du anmäler dig till kursen genom genom att fylla i kursanmälan . Om kursen hunnit bli fulltecknad, informeras du om detta via mail. Kursen ska vara betald i god tid innan kursstart och senast 7 dagar innan start. Anmälan är bindande. Om en kurs måste ställas in (tex pga sjukdom) informeras deltagarna på kursen snarast möjligt och återbetalning av kursavgift minus anmälningsavgift sker. Deltagande hundar ska självklart vara friska och fria från smittsam sjukdom, strikt hundägaransvar gäller. Träning sker i fast halsband eller sele, inga strypfunktioner är tillåtna! På den här kursen kan löptikar inte delta!

13662189_572170169631689_686198717329759