© 2014 Nositeten.se. Allt innehåll på denna sida skyddas av upphovsrättslagen. Följ oss gärna på sociala medier

<script>

  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){

  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),

  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)

  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

 

  ga('create', 'UA-57118175-1', 'auto');

  ga('send', 'pageview');

 

</script>

 

 

  • Nositeten på Facebook
  • Nositeten på Instagram

NOSE WORK - Steg 1 

Är du intresserad av en rolig aktivitet eller kanske tävla? Gillar din hund att jobba med nosen? Då är Nose Work garanterat något för dig!

Nu startar vi upp en nybörjargrupp där du får lära dig två av delmomenten, behållarsök och inhomhussök! Inga förkunskaper krävs!

 

 

Korta fakta om Nose Work: 

Nose Work (NW) är en hundsport som uppkom i USA 2006 efter att några yrkeshundförare insett hur gott hundar mådde av att aktivera sitt luktsinne och hur mycket glädje det fanns att hämta genom att träna på just nosarbete.

 

2012 kom sporten till Sverige och sammanhållande organ för detta är SNWK (Svenska Nose Work Klubben), en avtalsansluten klubb till SKK och från och med 2017 är sporten officiell. Läs gärna mer på klubbens hemsida www.snwk.se

 

I korta ordalag kan sporten beskrivas med att man lär hunden att leta efter en speciell doft och att den på tävling (eller vid vardagsaktivering) ska tala om för sin förare var doften finns. Inom Nose Work finns det tre klasser, tre dofter och fyra olika moment. Du kan läsa mer om Nose Work här.

 

Korta fakta om kursen:

Kursen omfattar 4 kurstillfällen a´1,5 timmar per gång, fördelat på varannan vecka, där teori varvas med praktiska övningar. Målsättningen med kursen är att du tillsammans med din hund ska klara av att göra behållarsök och inomhussök. 

Efter kursen finns det även möjlighet att fortsätta att utbilda dig vidare genom att gå steg 2 (där ytterligare två moment lärs in) samt steg 3 där vi finslipar på detaljerna. Vid träffarna tränar vi växelvis med en hund i taget, vilket gör att du både får möjlighet att träna din egen hund, men även se andra träna, vilket man lär sig massor på!

Vi har alltid små träningsgrupper. Det gör att du som deltagare får mycket av tiden, mycket träning och personlig feedback, en förutsättning för din egen utveckling.

Totalkostnaden för kursen är 1500 kronor, varav 500 kronor är anmälningsavgift. Kursen hålls i Nositetens ljusa och fräscha lokal (Lady) i Upplands Väsby, adressen är Runsavägen 10 och vi har Stockholms Hundsportcentrum som granne.  

Du anmäler dig till kursen genom genom att fylla i kursanmälan och får en faktura skickad via mail om du kommit med på kursen. Om kursen hunnit bli fulltecknad för tiden då du anmält dig, informeras du om detta via mail. Fakturan ska vara betald i god tid innan kursstart och senast 7 dagar innan start. Anmälan är bindande. Om en kurs måste ställas in (tex pga sjukdom) informeras deltagarna på kursen snarast möjligt och återbetalning av kursavgift minus anmälningsavgift sker. Deltagande hundar ska självklart vara friska och fria från smittsam sjukdom, strikt hundägaransvar gäller. Träning sker i fast halsband eller sele, inga strypfunktioner är tillåtna! På den här kursen kan löptikar inte delta!

Datum & tider:

Torsdag 15/3 kl 17-18:30 (resterande datum 22/3, 5/4, 19/4 kl 17-18.30) 1 PLATS KVAR!

Måndag 23/4 kl 14-15:30 (resterande datum 7/5, 21/5, 4/6 kl 14-15:30)

Tisdag 8/5 kl 19:00-20:0 (resterande datum 22/5, 5/6, 19/6 kl 19-20:30)

ID-nummer St1 + startdatum och tid (anges vid anmälan).

VÄLKOMNA!