Vi erbjuder

Nositeten är specialiserad inom nosnära aktiviteter och specialsök på grundnivå, men har såklart även vanlig vardagslydnad, valpkurser och roliga aktiviteter att erbjuda!

Vårt motto är att det ska vara kul att träna och vi gör det som ett team! 

Välkommen! 

Prova-på-kurser

Genom våra prova-på-kurser kan den som är nyfiken på nosarbete komma till ett riktigt fullspäckat "smörgåsbord" av olika aktiviteter.

 

Exempel på sådant som kan ingå är plattform, urvalsbana, vattensök, minisök, behållarsök och mycket annat.

 

Prova-på-kursen är ofta ett efterfrågat alternativ för olika typer av slutna sällskap, tex kennlar, klubbar eller privata grupper i allmänhet.

Enskild bokning

 

Vi erbjuder slutna sällskap, tex kennelklubbar, rasklubbar eller andra grupper specialarrangerade kurser efter förfrågan. 

 

En bra mix

 

Vi har allt från valpkurser, unghundskurser, vardagslydnadskurser, hundmöteskurser, temakurser och mycket, mycket annat.

Vår förhoppning är att det ska finnas något intressant, nyttigt och roligt för alla.

En del kurser är korta, en del lite längre, några intensiva, några på kväll andra på dag och så finns det helgkurser.

Nose Work

 

Nose Work är hundsporten under stark tillväxt, inspirerad av specialsök och passar både den som söker efter ett roligt sätt att aktivera sin hund i vardagen och den som älskar att tävla.

Den är uttryckligen en sport för ALLA och även reaktiva hundar är välkomna på kurs och tävlingar!

 

Inom Nose Work finns det tre klasser och med olika svårighetsgrad. Dofterna som hundarna ska hitta och markera är hydrolat av eucalyptus, lagerblad och lavendel. I alla klasser ingår fyra moment, behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök.

 

Vi håller kurser både på nybörjarnivå och fortsättningskurser. 

Läs mer om Nose Work>>

 

Specialsök

 

Specialsök är ett samlingsbegrepp som enkelt uttryckt är när man tar hundens fantastiska nos till hjälp i människans tjänst. Hunden får lära sig att leta efter en viss sorts doft och markera den. Specialsök är ett oerhört brett område och lika roligt som utmanande! 

 

Vi håller grundkurser och fortsättningskurser efter förfrågan i specialsök och inlärning av doft sker på plattform. Läs mer om specialsök>>

 

Privatlektion

 

Det är inte alltid man har tid för en kurs och ibland vill man helt enkelt ha hela tiden för sig själv och få möjlighet att träna på just det man själv har behov av. I sådana lägen är privatlektion ett bra allternativ.

 

Allt fokus hamnar just där du önskar, all tid läggs på dig och din hund!

 

Bokning sker efter överenskommelse.

 

 

Försäljning

På våra kurser använder vi oss ofta av olika typer av träningsredskap och material. För de som gått kurs och vill fortsätta att träna på hemmaplan, erbjuder vi därför en del redskap och material till försäljning. 

KONTAKTA OSS

 

Mobil: 070-5436201

Mail: mail@nositeten.se

 

Vi svarar alltid om vi kan, men om vi inte kan ta ditt samtal, lämna ett meddelande så återkommer vi!