Alla borde ha en Johanna!

Ibland blir man riktigt rörd. Idag var en sådan dag - igen! Jag har haft förmånen att träna ett ekipage regelbundet över lång tid nu, en liten skäggig kille som heter Tom och som har en fantastisk matte som heter Johanna.

På många sätt är de "urtypiska", Johanna har haft hund tidigare i sitt liv men haft ett längre uppehåll innan hon fick Tom. Tom är en helt vanlig ung kille med bestämda åsikter och drösvis med charm. Tom är en pratglad, trygg dvärgschnauzer.

Det som gör det hela så speciellt är att matte Johanna har valt att investera i sin hunds framtid. Och med investering menar jag verkligen att hon lagt ner både mycket tid och pengar. Inte för att Tom är ett problembarn på något sätt, nej tvärtom - för att han inte ska bli ett!

Redan förra sommaren började de gå på privata lektioner hos mig och sedan dess har vi mer eller mindre träffats en gång per vecka, med undantag för semester, jul- och nyårshelger. När de började gå hade Tom lite svårt att kontrollera sina stämband, blev lite väl ljudlig när han såg andra hundar. Inte av aggressivitet, rädsla eller andra negativa orsaker, nej i hans fall rör det sig mer om att han blir lite uppspelt och gärna skulle vilja hälsa på alla potentiella lekkamrater, och så pös det över i ljud. Numera klarar han av detta mycket bättre och Johanna har fått flera olika tekniker till sin hjälp.

Idag fick Tom som vanligt en blandning mellan Nose Work (som han älskar) och lite annan träning. Han fick träna på inkallning med ingång till fotposition. Till vår hjälp hade vi en slags belöningsmaskin, kallad Treat & Train. Tom var jätteduktig och supermotiverad! Fokuserade helt och fullt på uppgiften, fast hans "bästis" Aslan låg i en bur straxt intill. Johanna är den som gjort allt jobb, Johanna är den som investerat i honom och Johanna är en riktig vardagshjälte! Tänk om alla hundar fick ha en egen Johanna!

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square