Att laga det trasiga

Jag älskar att laga sånt som är trasigt. Min Agnes är bara ett av alla "trasiga projekt" som blivit hela. Men det behöver ju inte vara trasigt, det kan ju handla om bristande självförtroende också. Som i Morris fall, en ung lagottograbb som inte trodde att han kunde, som inte trodde att han vågade. Men som via nosens aktivering fick en annan självbild och där allt bara lossnade!

Jag minns första mötet med Morris. En liten chokladbrun gentleman med bristande tro på sin egen stora förmåga. Han smög genom rummet. Försiktig. Han vågade gradvis. Han stärktes gradvis och han ÄLSKADE att jobba med nosen!

Morris har haft tur i livet, han har en matte som älskar honom, en matte som tror på honom och som lägger tid på att utveckla honom. Morris har inte bara fått träna på Nose Work, han har fått träna och tävla rallylydnad och nu på senare tid även på startklassmomenten också.

Det värmer mitt hjärta så oändligt mycket att få återse dem på en fortsättnigskurs i Nose Work snart och få fortsätta att vara och ta del av deras utveckling! Det finns inget vackrare i livet, än att se en hund blomma ut och med glädje ta för sig av livet, så som Morris gjort!

Morris första träning i Nose Work_Nositeten

Morris första träning i Nose Work_Nositeten

Jag brukar säga att när man låter en försiktig eller rädd hund jobba med nosen, då är det som att skicka den på spa. När den går in i sin doftvärld tonas andra sinnen ner (sinnen som ofta är förknippade med rädslan) och de får vila från sin oro. Därför är nosaktivering så givande och så bra på att bygga självförtroende!

Nose Work_Nositeten

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square