Det är ett lagarbete


Nose Work citat_ Ron Guant

Läs ovanstående citat en gång till och fundera lite på vad det innebär... Ja, precis så är det, vi behöver inte lära hundar att söka, de föds med den förmågan! Däremot behöver vi lära oss mer om HUR hunden gör när den söker, lära oss att förstå vad som händer under ett pågående sök och lära oss hur vi på bästa sätt kan fungera som en i sökteamet, tillsammans med vår hund!

Det viktiga är inte att skaffa prylar, rätt sele eller att träna in flashiga markeringar. Det viktiga är att förstå. Att lära av hunden. Att inse vem av oss som har den bästa nosen och som befinner sig på "mammas gata". Vi behöver vara ödmjuka inför uppgiften. Och att ha KUL! Som jag tidigare nämnt, inget är viktigare än det, för utan att ha glädjen med sig, når man inte motivationen och den är ju själva bränslet i tanken.

Har vi den inställningen med oss, då blir Nose Work den mest givande äventyrssaga ni kan tänka er och ni kommer garanterat att älska träningarna!

Nose Work_Nositeten

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square