Nu kommer (den öppna) våren!

April har väl inte gått till historien som den väderleksmässigt roligaste månaden i år, men nu ska det förhoppningsvis bli ändring på det (både smhi och yr påstår det i alla fall)!

Med vårens ankomst, kommer även en goding i repris, de öppna träningarna!!!

Förra sommarens succé ska förhoppningsvis få en härlig återkomst på torsdag 4:e maj klockan 19:00. Jag blev riktigt varm inombords av att nås av glada hejjarop från tidigare deltagare när de aviserades, tusen tack allihop som hört av sig!

För er som inte har varit med förra sommaren och som vill veta lite mer om vad det innebär, kommer här en liten beskrivning. Ett antal sökområden med varierande svårighetsgrad ställs till förfogande. Brukar finnas något för alla typer av ekipage, både de som kanske nyss gått en grundkurs, till de som varit aktiva i sporten några år.

Alla öppna träningar inleds med att man samlas och får information och betalning sker, sen sker en "banvandring" där ni får se alla sökområden. Då är det bra om hundarna kan sitta kvar i bilen under tiden. Efter det är det fritt fram att söka, i den ordning man önskar, på de områden man önskar. Den som söker ska självklart få göra det så ostört det går, andra får stå en bit ifrån och vänta på sin tur, men med många deltagande hundar blir det aldrig helt störningsfritt. Med andra ord, bra träning med inslag av störning (kan vara synretningar eller skall eller hejjarop tex).

De förare som deltar ska kunna läsa sin hund och ha en hund som kan eukalyptus. För de relativt "nya" ekipagen finns det vid varje sökområde en facitlapp där gömmans placering finns angiven, den ska man givetvis kolla på innan man startar söket. För de rutinerade ekipagen finns möjlighet att avstå från att se facit.

På de öppna träningarna förekommer det att det kommer så kallade "gula hundar", dvs hundar som har behov av större hänsyn från omgivningen i form av utökat avstånd. Dessa hundar känns igen genom att de bär ett gult band på koppel eller halsband/sele.

Det förekommer alltid minst ett inomhussök men mestadels är sökområdena placerade utomhus. Det kan vara både behållarsök ute och rena utomhussök. I de fall det finns möjlighet att låna fordon för att arrangera fordonssök så görs det, men det kan inte alltid garanteras bilar som fordon. Bilderna är från förra sommarens hunderbara sök!

Det brukar vara väldigt trevlig stämning och en del väljer att gå tillsammans och hjälpa sin/sina kompisar medan andra vill söka lite för sig själva. Alla är lika välkomna!

De datum som i skrivandes stund är inplanerade är:

4/5 kl 19:00-21:00

11/5 kl 19:00-21:00

18/5 kl 19:00-21:00

25/5 kl 15:00-17:00 (Möjlighet att grilla efteråt för de som vill. Grill finns, medtag resten!)

PLATS: Stockholms HundsportCenter, Runsavägen 10 i Upplands Väsby

GoogleMaps-karta

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square