INWD - Internationella Nose Work Dagen


Söndagen den 20:e augusti 2017 går till historien som den alla första gången då INWD firades runt om i landet. Superkul att det från en liten blygsam idé från min sida för över ett år sedan, blev verklighet!

Tanken med dagen är ju tvådelat kan man säga, dels ska det fungera som en dag då man får möjlighet att sprida Nose Work till fler, så att de som ännu inte testat den roligaste aktiveringen/sporten av alla, vågar testa. Dels syftar den även till att stötta olika typer av ideella organisationer genom ekonomiskt bidrag. Nositeten (i samarbete med en kollega på Fria tassar) stöttade Hundstallet den här dagen genom att dels arrangera ett lotteri och en "Prova-På".

Upplägget var ganska enkelt och blygsamt, men det viktigaste är ju inte hur många kronor man bidrar med, eller hur stort arrangemang man gör, det viktigaste är att man gör något!

Dagen inleddes med uppvisningar av tre olika moment, utförda av 11 olika ekipage. Det var allt från små hundar, stora hundar, korthåriga hundar, långhåriga - ja det var ett medvetet val att försöka visa upp att Nose Work verkligen är för alla. Det var även ett medvetet val att genomföra uppvisningen med allt från nybörjarekipage till klass2-ekipage. Vi ville därmed visa på att Nose Work är en utvecklingsväg att gå tillsammans med sin hund.

Efter uppvisningen fanns det möjlighet att prata med uppvisningsekipagen, instruktörerna, testa Nose Work med egen hund eller köpa lotter eller Nose Work-prylar.

Dagen till ära var det kanonfint väder och det tillsammans med gott humör, gjorde att bidraget till Hundstallet blev hela 2433 kronor, det känns bra! Det känns även bra att flera av de som kom dit sa sig vilja gå kurs och att de tyckte det hade varit ett trevligt arrangemang. Nu får vi hoppas att vädret blir lika fint om ett år och att ännu fler INWD-arrangemang görs i vårt avlånga land 2018! Tack alla ni som kom och delade vår passion, stort TACK till deltagarekipagen!

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square