Att inte vara perfekt

Man kan lätt tro att vi instruktörer har de mest perfekt uppfostrade hundarna, att vi som har studerat beteenden, inlärning, psykologi och annat, skulle ha en bekymmerslös tillvaro med våra hundar.

Så är det verkligen inte, det lovar jag!

När vi ska berätta om en kurs vi kommer att hålla, eller en aktivitet vi haft, så är det ju för att vi vill att du som funderar på om våra kurser/aktiviteter kan vara något för dig, om det kan ge dig något?, ska känna att du vågar anmäla dig och delta.

Målet, att det ska ge dig något att vara med på kurser, aktiviteter eller bokade konsultationer, det målet delar vi alla som kan betecknas som seriösa. Det kan jag oxå lova dig!

Men även om vi inte skriver ut i våra facebook-, instagram-, blogginlägg eller annat om våra tillkortakommanden, så finns de ändå där. Jag och mina kollegor är inte annat än människor vi med. Vi kan oxå ha svårigheter ibland och inom olika områden. Jag vill att du ska veta det så du inte tror att vi är några övermänniskor. Och ärligt talat, det är ju inte lika kul eller förtroendeingivande om vi instruktörer berättar om problemen. Det är bättre att vi pratar om lösningarna på problemen, för de kan ju kanske vara i ditt intresse också, tänker jag.

Min fantastiska kille, Aslan som är en sån otroligt duktig diplomathund tex, fick brister i miljöträningen som liten, han har inte jättelätt för ensamhet och har aldrig gillat att åka bil. Mitt fel alltihop. Men att han är en så duktig diplomathund är också mitt "fel". Vi kan ibland ha svårt att hinna med allt, att veta allt eller ens att kunna allt. Vi gör så gott vi kan, vi prioriterar och vi gör både bra och mindre bra ifrån oss. Vi kanske trodde vi hade världens bästa träningsplan, men insåg under resans gång att, njäe...det kunde ha gått att göra den bättre.

Vi instruktörer ställer höga krav på oss själva och det gör att vi kanske "tiger och lider" med våra misslyckanden. Men oavsett om det är jag eller du som misslyckas med något, så är det faktiskt inte hela världen för det mesta och för varje problem finns det en lösning. Vi kan kanske inte göra saker ogjorda, men vi kan lära oss av våra misstag. Problem är "gratis kompetensutveckling"!

Nu på sistone har jag dels mötts av så mycket kärlek och dels haft så fina framgångar, att det behövdes ett sånt här inlägg för att skapa balans och för att ni inte ska tro att jag är en mallapa. Ja, det har gått jättebra med våra konsultationer. Ja, Aslan är fantastisk - för det mesta. Nej, han eller jag är inte perfekta. Vi har därför full förståelse för dina eventuella behov eller vardagsproblem. Vi kan känna igen oss i det! Och jag har ända sedan jag startade Nositeten, vurma lite extra för nybörjare och problemlösning, för det tycker jag är meningsfullt och roligt!

Tveka aldrig att säga som det är, fråga oss gärna om vi haft problem och hur vi löst dem eller vilka lärdomar vi dragit. Vi brinner alla för att hjälpa Dig, att utveckla Dig, att dela med oss till Dig. Vi älskar ju vårt jobb och vi älskar ER ALLA!

Diplomathunden Aslan i ett hundmöte

Bilden: Aslan i ett diplomathundsmöte med Schäfermixen Eskil.

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square