August 30, 2020

August 7, 2020

August 2, 2020

February 26, 2020

October 8, 2019

Please reload

Senaste inlägg

Vad är en bra träning?

February 21, 2017

1/1
Please reload

Utvalda inlägg

Den viktiga återhämtningen

 I mitt tidigare inlägg, det som handlade om den viktiga socialiseringen, nämnde jag att det redan från vecka 5 öppnas upp ett fönster, en fas i valpens utveckling som har med rädslor att göra. När man kommit en bra bit in i den fasen, när valpen går mot att bli unghund, då är det mycket som händer både på det hormoniella och det psykiska planet. Att under den perioden tro att träningen ska gå som en dans, är ibland att hoppas på väl mycket... Under den värsta tonårsperioden är det mer att ligga lågt, att hålla liv i det man redan lärt sig och finnas som en trygg hamn för den där slyngeln.

 

Men vi har en period INNAN dess, en yttepyttekort och extremt viktig period innan allt blir hormoner och spöken. Touch The Stars-valparna "Brave" och Bella" (bilden) är ännu där. Därför togs det tag i den otroligt viktiga miljöträningen för deras del idag. Och för att de skulle få en trygg och lärande upplevelse med sig hem, togs #DiplomathundenAslan till hjälp, liksom mjukost. Kära gamla mjukost! 

 

Brave och Bella kan nu bocka av både cyklar, bilar, bussar, tåg, skyliftkorg, lastbilslyft, truck, bord, planteringar, blaskande vattenfontäner och stadsmiljö från sin träningslista. De belönades med att Aslan visade Sollentunas bästa godisträd som avslutning. 

 

Men det jag skrivit fram tills nu, har varit en jättelång radda av starka upplevelser för de små. Sånt behöver efterbearbetas, smältas och man behöver därför planera in återhämtning lika väl som träning. Imorgon blir det att "bara vara valp", att bara "äta-skita-sova" som gäller. För ju större upplevelse - ju mer tid till återhämtning krävs!

 

Känner du att du vill eller behöver stöd med din valps/dina valpars socialisering och miljöträning? I så fall kan du antingen boka mig och Aslan privat, som kenneln ovan gjort, eller så kan du delta på någon av de valpinriktade aktiviteterna i vår kurskalender. Just nu har vi både en som heter "Valpnosen" och en "Tema Socialisera Valpen" som ligger uppe. Men glöm inte - planera in återhämtningen oxå! ;-)

 

 

Share on Facebook
Please reload

Följ oss
Please reload

Sök efter taggar