SMITTSKYDD - TASS

Verklighet och kunskap måste alltid vara det som guidar oss.

Det hjälper inte det minsta att titta bort från sånt som skrämmer oss, eller att låtsas som om det inte fanns.

Det finns. En del är redan här, andra knackar på dörren. Vadå? - undrar ni...


Epizootisjukdomar bland annat, som utgör hot mot både människa och djur, exempelvis rabies. Det är en potentiellt dödlig sjukdom. Rabies och många andra sjukdomar är anmälningspliktiga och är det just av den orsaken att de är en ALLVARLIG SJUKDOM!


I takt med ökat resande, ökande importer av hundar och inte minst risken för insmugglade hundar, ökar också risken för dig, din hund och för mig och min verksamhet att komma i kontakt med någon av dessa hemska sjukdomar. För att skydda er och oss som arbetar på Nositeten, kommer vi därför att med omedelbar verkan att införa nya rutiner för bokningar. Vi kommer att ställa nya frågor i vårt formulär och frågorna är lika för alla och obligatoriska. Om du känner dig osäker på vad du ska svara, om du inte har vaccinationsintyg eller om du tycker att detta känns larvigt och onödigt, då vill jag informera dig om att Svenska veterinärer tyvärr stöter på många av dessa sjukdomar redan idag. Hjärtmask, Dvärgbandmask, Leishmanios, Salmonella, Valpsjuka, Leptospiros, Rabies med flera. En Svensk veterinär kan även ha smittats av rabies från en hund som sökte vård.


Det är allvar nu! Som ni ser på kartan över utbredningsområde gällande rabies 2021, finns det i vårt närområde och många hundar som kommer in från de så kallade Baltländer och Ryssland, utgör en verklig riskfaktor. Det finns definitivt skäl att se upp!


Rabies utbredningsområde 2021
Rabies utbredningsområde 2021


Hjärtmask blir tyvärr allt vanligare i Sverige
Hjärtmask


Parvoinfektion hos hund
Parvoinfektion hos hund

Leishmanios - sandmygga
Tänk på det om du tar hunden till/från tex Spanien

Leptospiros hos hund
Leptospiros hos hund

Så jag hoppas ni har förståelse för att jag ställer frågorna och att ni som jag tycker det är bättre att förekomma än att förekommas. Tack för att du bidrar till att hålla Nositetens arbete så smittsäkert som det går! Tillsammans och genom ansvarsfullt agerande ska vi skydda din och andras pälsklingar!

Skärmdump- kursanmälansidan
SMITTSKYDD - Anmälanformulär

TASS = Nositetens hygienplan. Står för;

Tvätta händerna, Arbetskläder på, Sprita utrustning, Symtom = låt hunden stanna hemma.


Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square